a

Latest Posts:

Sorry, no posts matched your criteria.

Follow Us:

Back To Top

3 aplikácie, ktoré zlepšia Váš obsah na sociálnych sieťach

3 aplikácie, ktoré zlepšia Váš obsah na sociálnych sieťach

Content marketing je veda sama o sebe, a že tvoriť kvalitný a aktuálny obsah je namieste, nech vlastníte akýkoľvek biznis, je skrátka fakt. Obsah, ktorý dávate na svoj web, Vám vie veľmi pomôcť s organickými dosahmi. Aktuálny a originálny obsah webu je totiž jedným z kritérií, ktoré si Google všíma pri tom, keď rozdeľuje rebríčky. Ak chcete byť čo najviac hore aj bez platenej reklamy, content marketingu sa nevyhnete.

Okrem webu však treba myslieť na rôzne kanály. Kde všade sa zhlukujú Vaši (aj potenciálni) klienti? Kde všade Vás môžu zastihnúť, vidieť, hľadať Vaše aktuálne informácie? Nemusíte byť marketér na to, aby ste vedeli, že ľudia si – v závislosti od charakteru Vášho biznisu – radi pozrú Váš profil na sociálnych sieťach. Samozrejme, pre biznisy platí, že sa nájdu skôr na Linked Ine, nie je však ničím výnimočným (v B2C segmente) si obľúbenú reštauráciu či novootvorený obchod s chovateľskými potrebami “preklepnúť” najprv na Facebooku či Instagrame. Dokonca, trendom roku 2020 sa stal TikTok, kde sa dosahy vďaka zatiaľ nízkej konkurencii stávajú obrovskými. A ako teda zaujať? Dovoľte mi pomôcť Vám vďaka mojim skúsenostiam.

Výhodou dnešného sveta je, že nepotrebujete drahé zariadenie pre kvalitný obsah. Vizuálne pútavý content pre Vaše sociálne siete zvládnete skutočne hravo – ak máte trochu estetického cítenia a tie správne aplikácie, ktoré Vám so zvyškom už pomôžu. A to dokonca aj v ich neplatených variantoch týchto appiek nájdete efektívnu pomoc.

Takéto riešenia sú výhodné nielen pre kreatívcov a manažérov sociálnych sietí. Ak sa aktuálne počíta s nižším budgetom, dostupné mobilné aplikácie pre úpravu fotiek a stories pre Instagram výrazne uľahčia život aj klientovi samotnému.

Prevádzkujete kamenný obchod? Poverte jedného zo svojich zamestnancov, aby na sociálnych sieťach zdieľal to, čo sa aktuálne na prevádzke deje. Prišiel nový tovar? Navštívila Vás celebrita? Spúšťate výpredaj? Vaši zamestnanci to vedia najlepšie. Máte Instagramový profil? Prideľte mu funkciu – napríklad, že bude distribuovať informácie “behind the scenes”, ktoré bude mať na starosti Váš zamestnanec. Plné škatule nových výrobkov na sklade či aranžovanie produktov priamo na predajnej ploche? To všetko môže byť vtipné, kreatívne a ľudské zároveň. Ponúkame preto tipy na aplikácie, ktoré si zadarmo môžete stiahnuť aj Vy a Váš personál a “zahrať” sa tak, napríklad, na instagramové hviezdy. Tu sú tri z nich, ktoré sa mne osobne najviac osvedčili:

#1 Snapseed

Jasné. Zlé svetlo, fotka fotená mobilom pri hrozných podmienkach, ale je to to jediné, čo máme. Nehovorím, že Snapseed robí zázraky, ale ak sa mu chvíľu povenujete, aj z nudných fotiek dokáže urobiť príjemné vizuálne zážitky. Navyše, dajú sa tu pekne orezať, preto výsledok pokojne môžeme použiť v Instagramovom feede (štvorec), rovnako ako v stories (pomer strán 16:9). Okrem vlastných úprav môžete využiť tiež množstvo filtrov a preddefinovaných úprav, ktoré aj tú najhoršie odfotenú fotku pozdvihnú na publikovateľnú úroveň. Ak máte viac času, môžete sa pohrať detailnejšie a úpravy si skutočne vychutnať. Niektoré funkcie sa dajú dokonca použiť len na Vami určenú časť fotografie, preto si napríklad viete pohodlne stmaviť pozadie, zatiaľ čo Váš produkt zas vytiahnete pomocou farieb do popredia. Berte to ako hru. 🙂

#2 Unfold

Aj z neplatenej verzie tejto storkovej apky vieme vytrieskať chytľavé výsledky! Prednastavené šablóny rozmiestnenia obrázkov a textu dopomôžu k vytvoreniu elegantných storiek. Dvíham však varovný prst – práve elegancia Unfoldu nie je vhodná pre každý profil. Ak ste aj doteraz komunikovali uhladene, potom smelo pokračujte. Musíte však vždy mať napamäti tón komunikácie a jeho jednotu. To, akým štýlom máte komuniukovaný obsah na webe, by sa malo stotožňovať s tým, čo uverejníte aj na ďalších kanáloch. Samozrejme, platený variant Unfoldu ponúka aj ďalšie farby a tipy písma (fonty), ktoré eleganciu rozbijú a sú potom vhodné pre rôznorodné profily.

#3 Mojo

A čo robiť teda, ak mám na starosti viac crazy profil, no zároveň nechcem mínať prostriedky práve na platené varianty editovacích aplikácií? Uvoľniť sa s Mojo je riešenie! Opäť, samozrejme, ponúka širšie spektrum možností v platenej verzii, ani tá basic však nie je na zahodenie. Sústreďuje sa predovšetkým na video formu obsahu, Vašim stories tak dodajú potrebnú dynamiku a šmrnc. Práve vďaka rozpohybovanému obsahu u Vašich zákazníkov vzbudíte ich pozornosť, a dokážete ju aj dlhšie udržať. Skúste to!

Sorry, the comment form is closed at this time.